maandag 27 oktober 2008

KPN en n8 presenteren Mobiele Museumgids

Bezoekers van de Museumnacht in Amsterdam kunnen mobiel navigeren dankzij de vernieuwde Mobiele Museumgids van n8 en KPN. De gids kan gratis op de mobiele telefoon worden gedownload. Het is de derde keer dat de Museumnacht via een mobiele gids toegankelijk wordt gemaakt. De gids voor 2008 is opnieuw uitgebreid. Zo kunnen gebruikers via hun mobiel op de kaart zien waar ze zijn en welke musea zich in de buurt bevinden. De favoriete musea van gebruikers zijn bovendien uitgelicht. Het programma van dat museum is direct zichtbaar en de route er naartoe is makkelijk te volgen. Ook nieuw is de integratie met de ‘Wie Wat Waar’ functie van Hyves. Vrienden uit de n8 hyve kunnen elkaar zo op de hoogte houden tijdens de Museumnacht van waar ze zijn en wat ze aan het doen zijn.

n8, de organisator van de Museumnacht, maakt al enkele jaren gebruik van Web 2.0-toepassingen om de ervaring van bezoekers te verrijken.

Op zaterdag 1 november as. organiseert n8 voor de negende keer de museumnacht Amsterdam. 41 musea openen hun deuren van 19.00 tot 02.00 uur met een speciale programmering; tegelijkertijd zijn ook de vaste collecties en tijdelijke tentoonstellingen te zien. Sinds 2003 is de museumnacht uitverkocht met jaarlijks 26.000 bezoekers.