vrijdag 29 augustus 2008

Introductie FrieseMusea 2.0

Welkom bij de weblog FrieseMusea 2.0.

Dit weblog is het interactieve medium waarmee deelnemers en belangstellenden kunnen reageren op de pilot museum 2.0 in het Fries Museum en het Keramiekmuseum Princessehof. De pilot wordt uitgevoerd met steun van Erfgoed Nederland.

Tussen 1 september en 31 december 2008 zullen deze twee Friese musea de mogelijkheden van web 2.0 proberen toe te passen in hun publieksuitingen. Een spannend en voor musea tamelijk nieuw onderwerp.

Collega's uit de musea (conservatoren, medewerkers educatie, communicatie, pr en marketing, collectiemederwerkers) discussieren via deze blog met elkaar. Verschillende specialisten op het gebied van web 2.0 zijn uitgenodigd om mee te bloggen: onder meer MariƩ-Jose Klaver (journalist en publicist, o.m. bij NRC Handelsblad en IP, zie voor haar weblog
http://weblogs3.nrc.nl/klaver/), Nick Poole (managing director Collections Trust, voorheen MDA), Bart van der Meij (management consultant Ordina) en Kees Westerkamp (docent Hanzehogeschool).

4 opmerkingen:

Friese Merklappen zei

Gefeliciteerd! De eerste stap is gezet.

Bart van der Meij zei

Ha Wilbert, een mooie eerste stap... ik popel om samen met iedereen aan dit ptoject te werken. Let's have fun!

Trineke Kamerling zei

OK, let's blog like you never blogged before!
(blogger sinds 1 september 2008 :-0)

Anoniem zei

een goed initiatief, proficiat! Via het weblog Erfgoed 2.0 heb ik dit project onder de aandacht gebracht van aankomende erfgoedspecialisten (Reinwardt Academie).